Tibelly® acryldoek

Tibelly zonweringsdoek staat voor:

Kwaliteit

Wanneer u kiest voor Tibelly® acryldoek, kiest u voor optimale kwaliteit. Het doek wordt geweven uit in de massa gekleurde acrylvezels. De kleur zit in het hart van de vezel, waardoor het doek een uitzonderlijke, langdurige kleurechtheid krijgt.

Een zonweringdoek wordt in banen van 120 cm aan elkaar geconfectioneerd, waardoor enkele naden zichtbaar zijn. Er zijn daarnaast een 20-tal effen kleuren die naadloos geconfectioneerd worden uit één deel. Dit zijn de zogeheten Uni XL doeken. Vraag uw zonweringspecialist naar de mogelijkheden.

Via een modern uitgewerkte nabehandeling en door geautomatiseerde permanente controles en laboratoriumtests van de karakteristieken, wordt niets aan het toeval overgelaten. Tibelly® acryldoek is een technisch weefsel dat moet beantwoorden aan uiterst strenge technische normen.

Eisen zoals het gewicht van de stof, waterdichtheid, stijfheid, stevigheid en de duurzaamheid van de kleuren worden bepaald voor elk type zonweringdoek en gegarandeerd door de fabrikant.

Ondanks dat zonweringdoeken met de grootste zorg worden geproduceerd en verwerkt, kan het voor komen dat er enkele kleine onvolmaaktheden opduiken na de installatie van de buitenzonwering. Deze onvolmaaktheden zijn inherent aan oprolbare buitenzonwering en doen in geen geval afbreuk aan de technische prestaties en levensduur van het acryldoek. Om misverstanden te voorkomen willen wij u nadrukkelijk wijzen op deze eigenschappen. De verkoper en fabrikant kunnen dus in geen geval voor deze onvolmaaktheden aansprakelijk gesteld worden.


Waterdichtheid

Tibelly® acryldoek wordt tijdens de productie waterafstotend behandeld. Wanneer u het doek goed onderhoudt kan het een lichte regenbui weerstaan (als een hellingshoek van minimaal 14° gerespecteerd wordt). In geval van normale of langdurige regenval adviseren wij het doek opgerold te laten, om verdere schade te voorkomen. Mocht het doek onverhoopt toch (te) nat worden, dan moet de buitenzonwering, bij droog weer, volledig worden geopend, zodat het kan drogen.

Knik- en vouwstrepen
Uitrekken / doorhangen
Wafelvorming

Knik- en vouwstrepen
Deze ontstaan bij de confectie, de assemblage of de plaatsing van het zonweringdoek. Het gevolg is dat bij tegenlicht op de plaats van de vouwen en knikken bij lichte kleuren doek een donkere streep zichtbaar wordt, die lijkt op een potloodstreep.
Bij een donkere kleur doek ontstaat een lichte streep, die lijkt op een krijtstreep. Deze streepvorming is puur cosmetisch en doet in geen geval afbreuk aan de kwaliteit en prestaties van het acryldoek.

Uitrekken/doorhangen
Acryldoek, toegepast in buitenzonwering, staat meestal onder permanente spanning dankzij een systeem van springveren.
De naden en zomen spelen een belangrijke versterkende rol, maar moeten tevens de meeste spanning opvangen. Wanneer het doek opgerold wordt komen deze naden en zomen op elkaar te liggen, waardoor ze worden platgedrukt. Dit zorgt voor een hogere spanning, waardoor naden en zomen licht uitgetrokken worden en zelfs een beetje doorhangen wanneer de buitenzonwering uitgerold wordt.

Wafelvorming
Wafelvorming kan voor komen ter hoogte van de naden, zomen of in het midden van het doek. Door de dubbele dikte ter hoogte van de naden verkrijgt men een verschillende diameter bij het oprollen van het doek. De spanning, het gewicht en het doorhangen van de oprolas kunnen dit fenomeen versterken. Dit kan zich ook voordoen bij hevige regenval waarbij, door het gewicht van het water, zakvorming ontstaat.

Onderhoud
Alle Tibelly® acryldoeken krijgen een extra water- en vuilafstotende nabehandeling. Hierdoor is onderhoud eenvoudig en kost het weinig tijd. Afnemen met lauw water en een zachte borstel volstaat voor een langere levensduur van het doek. Gebruik in géén geval een hogedrukspuit of tuinslang om het acryldoek schoon te maken. Mocht er onverhoopt ander onderhoud nodig zijn, dan adviseren wij u hiervoor contact op te nemen met uw zonweringspecialist.

Informatie of advies nodig? Mail ons!

Wij reageren doorgaans binnen 24 uur.